Farmasi BB Krem


Farmasi BB Krem ultra hafif formülüyle gözenekleri tıkamadan cilt kusurlarını kapatır, içerisindeki macademia özü ile gün boyu nemlendirir. Vitamin B3 cilde doğal bir parlaklık kazandırırken, yulaf özü cildi besleyerek onarmaya yardımcı olur. SPF 15 güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı cildi korumaya destek olur. İpek protein sayesinde yumuşacık bir cilt sağlar. Kolajen ve Argan Yağı ile mimik ve yaşlılık çizgilerini azaltmaya yardımcı olur.
Kullanımı: Kremi temiz yüze küçük dairesel hareketlerle nazikçe masaj yaparak uygulayın.
Makademya Fındığı Yağı : Doğal nem dengesini korumaya yardım eder ve yumuşak ve yatışmış bir ten sağlar. Kuru ve yıpranmış ciltlerde nem ve parlaklık sağlar.
Vitamin B3 : Niacin olarakta bilinen bu vitamin sağlıklı bir cilt sağlarken akne tedavilerinde destekleyicidir.
Yulaf Özü : Bol miktarda protein, Vitamin B ve mineral tuzları içerir. Bu değerli aktifler cildi besler ve dış etkenlere karşı korur.
İpek Ekstrakt :Güçlü nem dengeleyici özelliği ile taze, pürüzsüz parlak bir cilt bırakır. Antioksidan özellikleri ile akne ile mücadeleye yardımcı olur. Doğal bir parlaklık sağlar ve yaşlanma karşıtı etkiler gösterir.
Argan Yağı :Erken yaşlanmaya karşı koruyarak, ince çizgileri ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatır. Doğal nem sağlayarak cildin parlak, pürüzsüz ve temiz görünmesini sağlar. 
Kollajen : Cildi dış darbelere karşı güçlü bir şekilde korur. Vücut ısısını ve kan akışını dengeler. Cildi yaşlanma etkilerine karşı korur.
BB KREM NEDİR?
BB (Blemish Balm) Krem,  1960’lı yıllarda bir Alman dermatolog tarafından geliştirilmiş bir üründür. O dönem piyasaya sürülürken asıl amacı, ameliyat veya kimyasal peelinglerden sonra hastaların yüzlerini korumak. Daha sonra 1980’li yıllarda Uzakdoğu marketine giriş yapan BB kremler, güneş koruması ve cildi beyazlatma özellikleri ile ön plana çıkan ürünler olmuştur. Bu nedenle özellikle Uzakdoğu menşeli markaların BB kremlerini kullanıyorsanız, içeriğinde cilt beyazlatıcı maddeler bulunduğunu görebilirsiniz.
BB kremler, markasına göre değişmekle birlikte, genelde 2-3 renk seçeneği sahip olup, kullanan kişinin cilt tonuna göre renk değiştirme özelliğine sahiplerdir. Fondötenlere göre daha az kapatıcılığa sahip (çoğunun kapatıcılığı az-orta seviyede) ve ciltteki renk eşitsizlikleri,  gözenekler gibi kusurların görünümünü hafifletmeyi hedeflerler.
Çoğu BB kremin içeriğinde, cilde nem sağlayan hyalüronik asit bulunur.  Kısacası BB kremler bir nevi nemlendirici görevi de görebilmektedir. Ayrıca çoğunda güneşten koruma için SPF 15 veya 30 koruma faktörü  bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Farmasi Sivilce

Farmasi Dr.C.Tuna Sun Science Güneş Koruma Kremi

Farmasi AlkaMine Alkali Su